1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak zołądka z przerzutem do płuc |
Ola Olka
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 10576
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2018-03-19, 08:57 Temat: rak zołądka z przerzutem do płuc |
tar napisał/a: | Wierzę, że uda zastosować się leczenie paliatywne | Tu musisz zdawać sobie sprawę że to leczenie taty nie wyleczy. Może jednak ewentualnie przedłużyć życie oraz - co jet głównym celem - poprawić jego komfort. tar napisał/a: | Najgorsza jest nasza bezradność. | Bardzo mi przykro, wiem że bezradność najbardziej nas zawsze rozkłada. Może naprawdę warto pomyśleć o antydepresantach które pomogą przetrwać ten trudny czas... Zyczę wiele siły.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2018-03-16, 08:35 Temat: rak zołądka z przerzutem do płuc |
tar napisał/a: | Lekarze mówią, że jest bardzo bardzo źle. | Choroba pomimo leczenia rozsiewa się , doszły zmiany meta na wątrobie - dlatego lekarze oceniają ten stan jako zły.
tar napisał/a: | Czy jest jest jeszcze możliwe inne badanie? | Badanie PET które macie za sobą jest bardzo dokładne i pozwala na uzyskanie najbardziej precyzyjnych wyników. Na dzień dzisiejszy chyba nie trzeba dalszych badań. Gdyby wystąpiły niepokojące objawy sugerujące np. przerzuty do koścca można zrobić scyntygrafię. tar napisał/a: | Czy możliwe jest jakieś inne leczenie? | Nie chcę byś tu złym prorokiem ale chyba pozostaje tylko leczenie objawowe (paliatywne) które ewentualnie poprawi tacie standart życia ale nie doprowadzi już do wyleczenia. Przykro mi.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2018-01-09, 09:11 Temat: rak zołądka z przerzutem do płuc |
tar czy mógłbyś zamieścić wyniki badań taty? tar napisał/a: | Od 5 miesięcy mój tata ma diagnozę - rak żołądka. | Jakie leczenie zalecono po tej diagnozie? Operacja? Chemioterapia? Bo chyba jakoś tatę leczono.... tar napisał/a: | Na przełomie listopada/grudnia po badaniu PET pojawiła się informacja, że coś podejrzanego dzieje się również w płucach. | Możesz zamieścić te wyniki? Była to dalsza diagnostyka czy już badanie kontrolne? tar napisał/a: | Podane zostały dwa cykle chemii i po nich tomografia jamy brzusznej i klatki piersiowej. A tam - dwa guzki z podejrzeniem zmian meta. Czyli przerzut:( | Kiedy została podana ta chemia? Trochę się w przebiegu pogubiłam.
Gdzie te guzki - na płucach? Podejrzenie meta faktycznie wskazuje na możliwe przerzuty...
Pozdrawiam serdecznie |
|
|